Amersfoort heeft de eerste broedplaats over de menselijke factor in onze economie

Wat te doen als de jonge generatie massaal in een burn-out raakt en de oudere generatie deze tijd niet volledig overziet? Is er een oplossing te vinden voor de scheuren die de verzorgingsstaat vertoont in een economie die toenemend draait om kennis en data? De menselijke factor in de huidige economie vraagt om een aanpak uit meerdere werkvelden. We hebben nieuwe knoppen nodig om bij te sturen en daarvoor moeten we ook nieuwe vragen stellen. Zo ontstaat een aanpak vanuit meerdere denkrichtingen en los van de gebaande paden. Dit kan vanaf nu in The Human Factor van Smarter Talents.

The Human Factor draait om de menselijke pijlers Fysiek, Mentaal, Emotioneel en Inspirationeel. Deze elementen kunnen de drijfveren zijn achter economische en maatschappelijke organisaties: bedrijven, politieke partijen, onderwijs, (zorg)instellingen en gemeenten. Bestaand onderzoek naar de menselijke kracht in de kenniseconomie richt zich vaak op één of enkele van deze elementen, waardoor belangrijke inzichten gemist worden. Amersfoort krijgt nu een inspirerende plek rondom dit thema voor ontmoetingen, vergaderen, werken en congressen, waar kennis gedeeld en ontwikkeld wordt. Een locatie waar bedrijven en instellingen uit de regio Amersfoort tools kunnen testen om nieuw beleid te maken.

Bedrijventerrein de Hoef in Amersfoort was voor Smarter Talents de uitgelezen locatie om deze eerste broedplaats te starten. Op 21 maart is The Human Factor op de databankweg 12 officieel geopend door Frank Hazeleger, directeur van OMU (Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht). Speciaal voor organisaties en mensen die willen groeien vanuit dit thema. Dit initiatief biedt bedrijfsruimte en programma’s voor mensen die werken in en aan The Human Factor in onze economie. Ook de huidige bedrijven op de Databankweg 12 werken al vanuit de menselijke factor en dit netwerk wordt nu uitgebreid tot een actieve broedplaats voor ondernemers.

OMU is een initiatief van de Provincie Utrecht voor het (re)vitaliseren van bedrijfsterreinen en het voorkomen van leegstand en heeft een belangrijke bijdrage geleerd aan de haalbaarheid van deze Smarter Talents.

“Met de komst van Smarter Talents wordt er een duidelijke (nieuwe) impuls gegeven aan De Hoef-Oost als werklocatie. Ook hier speelt de menselijke maat een steeds belangrijkere rol. Dit sluit aan op onze hoofddoelstelling: Plaatsmaken voor de nieuwe Economie.” – Frank Hazeleger, OMU

Smartertalents, Printerweg 10, 3821 AD Amersfoort
E-mail: info@smartertalents.nl, Telefoon: +31 33 2540709
KvK: 30145022 BTW nr.: NL806662529B01


Nieuwsbrief - Algemene voorwaarden - Privacybeleid

Wij accepteren de volgende betalingsmethode

© 2020 Alle rechten voorbehouden